Jak zapewnić identyfikowalność i bezpieczeństwo żywności? Jak wykorzystać technologie w przypadku konieczności wycofania produktu z rynku? Na te, i wiele innych pytań odpowiedzą eksperci z dziedziny prawa, technologii i rynku spożywczego podczas webinarium eksperckiego firmy Infor.
Czas i miejsce: czwartek, 4 listopada, godz. 10.00, online.
Webinarium skierowane jest do przedstawicieli branży spożywczej, ze szczególnym uwzględnieniem osób odpowiedzialnych za cyfryzację, jakość i bezpieczeństwo. Jego uczestnicy dowiedzą się, między innymi, jakie produkty najbardziej narażone są na wycofanie, jaka odpowiedzialność prawna ciąży na producentach żywności oraz w jaki sposób technologia wspiera i umożliwia bezpieczne i sprawne wycofanie produktów.
Program:
- Przegląd obecnej sytuacji na rynku spożywczym, analiza i struktura produktów wycofanych
- Śledzenie ścieżki produktu od dostawy surowców po sklepową półkę
- Rejestrowanie precyzyjnych informacji o surowcach/półproduktach/produktach na każdym etapie ich użycia
- Poprawność przebiegu procesu technologicznego: przestoje, awarie, itp. oraz możliwości reagowania na odstępstwa mające wpływ na jakość produktu
- Konsekwencje karne i administracyjne, odpowiedzialność prawna producentów żywności.
Dla tych, którzy nie mogli uczestniczyć w wydarzeniu, udostępniamy link do nagrania webinaru: